Businessman holding or showing card with text recommendation

 

Шановні батьки!

Карантин не канікули для дітей, та не відпустка для вас! Якщо ви це усвідомлюєте , то скористайтесь нашими порадами.

Ви весь час кажете, що не встигаєте побути з дітьми, згадайте, що саме ви не встигаєте з ними зробити та скористайтесь нашими порадами.

Дітям важче ніж нам переносити  ситуацію карантину, бо вони – діти. 

Учням початкової школи важко тому, що:вони рухливі, увагу тримають недовго , звикли до навчання в ігровій формі.

Тому рекомендації:

  • Обов’язково дотримуйтеся режиму дня. Режим дня не повинен відрізнятися від того, який виконувала дитина до карантину (підйом вранці, гігієнічні процедури, зарядка, сніданок тощо). Доречно скласти цей режим разом з дитиною та підтримувати його разом
  • Постійні консультації з вчителькою та виконання всіх вказівок. Доречно організовувати періодичні недовгі сеанси спілкування дитини з вчителем, щоб не забував, зберігав авторитет.
  • Намагайтесь не робити з дитиною домашнє завдання, а, лише перевіряти його. Розвивайте в дітях самостійність
  • Підтримуйте ігри дітей цього віку, пропонуйте їм зробити разом різні вироби з паперу та різних підручних матеріалів. Дуже корисним є суспільний перегляд кінофільму, обговорення якоїсь теми, Розвивайте в дітях розуміння, що з батьками завжди цікаво, зараз саме той час.
  • Залучайте молодших школярів до домашньої роботи, готуйте разом.

Виховуйте своїх помічників, поки їм це цікаво,  побудьте вчителями для своїх дітей, потім буде пізно.

  • Привчайте дітей телефонувати бабусям та дідусям, розповівши, чому не можна ходити до них у гості. Закладайте основи дружби між поколіннями в родині, виховуйте повагу до похилих людей – знадобиться, побачите! 

Для підлітків ситуація має особливі складності  так як в підлітковому віці особливо хочеться спілкуватися з однолітками.

  1. Обов’язково дотримуйтеся режиму дня. Режим дня не повинен відрізнятися від того, який виконувала дитина до карантину (підйом вранці, гігієнічні процедури, зарядка, сніданок тощо). Спробуйте донести ідею про те що зарядка –це гарний вигляд,гігієна –це здоров’я.
  2.  Підтримуйте будь-яку ініціативу поспілкуватися, навіть, якщо у вас є дуже важливі справи. Можливо зараз на карантині ваша дитина перший раз захотіла вам розповісти свою таємницю.
  3. Розмови про виконання уроків вчасно  проводьте у формі рекомендацій. Підлітки не сприймають наказів та авторитарності.
  4. Намагайтесь контролювати сайти, на які заходять підлітки. Заблокуйте порносайти, сайти з сумнівною інформацією тощо. З’явилось багато часу, засновники «Синіх китів» це можуть врахувати.
  5. Частіше питайте  у підлітка з ким він спілкується, що переживає, про що розмовляє з друзями. Підлітки чекають сигналу про  нашу увагу до них, є час для прояву цієї уваги.
  6. Спробуйте періодично зв’язуватись з батьками підлітків, що вчаться у класі з вашим. Якщо батьки будуть спілкуватись, вони разом зможуть протистояти негативним явищам та організувати дітей для хороших справ. Крім того,є можливість ділитися цікавими здобутками під час карантину
  7. Відмічайте дорослі вчинки вашої дитини, радьтеся з підлітком, долучайте до сімейних справ. Продемонструйте повагу до його дорослості-йому це важливо.

 

Для старшокласників важливо створити умови безперервного опанування знаннями в тій області, яка їм цікава та важлива для вибору майбутньої професії.

  1. Режим дня. Нагадуйте, контролюйте, щоб не засиджувались вночі та нормально харчувались.
  2. Ведіть з дорослими дітьми «дорослі  бесіди». Підтримуйте розповіді про друзів, про кохання (навіть, якщо вам не подобається їх вибір). Доречи, є час розібратися чому не подобається.
  3. Звертайтесь до старшокласників за порадою. По-перше, є сфери, в яких вони розбираються вже краще, по-друге, дайте їм можливість проявити себе.
  4. Розповідайте їм про себе, про своїх друзів, про свій вибір професії тощо. Будьте друзями зі своїми дорослими дітьми, відкривайте їх для себе, їм це цікаво!

 

Загальні рекомендації

  • Намагайтесь зберігати спокій. Ми демонструємо модель поведінки в складних умовах.
  • Проявляйте свою любов! В будь-якому віці це важливо.
  • Намагайтесь зменшити рівень тривоги у своїх дітей під час карантину. Звертайтесь до психологів онлайн.
  • Будьте здорові!

 

 

 

   




Від Admin

Залишити відповідь