Гарбуз надзвичайно корисний і багатий не тільки вітаминами й мікроелементами, а ще традиціями та ритуалами. 
Почали його вирощувати в Північній Америці. Їстівне в ньому все, а зі скоринки навіть будували човни.
На свято Halloween з гарбуза вирізають страшні обличчя, щоб, запаливши всередині свічку, зробити ліхтар Jack-o-Latern.
Наступного місяця, в листопаді, обов‘язковою стравою має бути гарбузовий пиріг, або хліб на день Подяки (Thanksgiving Day). Після дня Подяки ставлять Ялинку і починають готуватись до Різдва.
Як пекти Гарбузовий хліб дізнались учні 5-Б класу та учасники шкільного гуртка «Розмовляємо англійською» в America House. 
Всі подивились процес приготування, послухали про традиції святкування, скуштували свіжеспечений хліб і отримали рецепт. Гарбузовий хліб дуже смачний!