Сьогодні, 22 жовтня 2018 року, в рамках заходів «Один день із життя в НУШ» батьки та родичі (бабусі) першокласників змогли разом зі своїми дітьми сісти за парти та відчути себе в ролі школярів Нової Української Школи.

Вранішнє коло привітань об’єднало в атмосфері співпраці мам, татусів, бабусь школярів, гостей (а саме – вихователів і методистів дитячих садочків-партнерів №110, 541), адміністрацію школи та «агентів змін» – класоводів НУШ Олександру Сергіївну та Марину Олександрівну в досягненні єдиної мети – навчання і виховання щасливої дитини, яка уміє, хоче і не боїться навчатись, має право на помилку та її виправлення і є емоційно глибокою Особистістю.

Ознайомлення з навколишнім світом (дослідження школи в середині та ззовні), вивчення математики, сніданок разом з дітьми в шкільній їдальні, розвиток фізичних та естетичних здібностей на уроках фізичної культури, музики, образотворчого мистецтва є запорукою гармонійного розвитку компетентностей, що визначені законом України «Про освіту». Відвідування уроків дозволило гостям освітнього процесу повністю відчути себе першокласниками НУШ, адже вони були не пасивними спостерігачами, а активними «учнями», які на рівні з дітьми відповідали на запитання, рахували за допомогою дидактичних і роздаткових матеріалів, творили мистецтво своїми руками. Головною ідеєю Дня було дозволити батькам відчути себе на місці власної дитини – стати першокласником нової формації. А для цього варто трансформуватися самим. За результатами опитування про один день із життя НУШ дорослі набули впевненості в собі, побачили не лише можливості для розвитку дітей, а й резерви власної самореалізації, на своєму прикладі доводячи тезу «Навчатися разом. Навчатися протягом життя».

Після уроків батьки та гості мали можливість дати інтерв’ю старшокласникам-репортерам шкільної газети «Шкільні факти» і поспілкуватися з адміністрацією школи. За круглим столом «дорослі першокласники» ділились враженнями від НУШ, висловлювали свої думки щодо нового формату освіти і обмінювались ідеями, реалізуючи концепцію співпраці батьків і школи для найкращого розвитку (навчання і виховання) дитини.

Від Admin

Залишити відповідь