Normal 0 21 false false false UK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

25 жовтня 2013 року з нагоди відзначення 70-річчя визволення міста Києва від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, у СШ № 91, на базі шкільного музею 40-ї армії «Дороги, опалені війною», відбулося спільне засідання членів військово-патріотичного гуртка «Пошук» з Борисенком Ігорем Петровичем, начальником штабу І-ї гвардійської бригади морської піхоти, учасником відновлення зруйнованого Хрещатика 1943 року.

Під кервництвом молодого та активного педагога-організатора (піонера-вожатого) Ігоря Петровича, на базі нашої школи, у 1943 році народилася ідея створення гвардійської бригади морської піхоти міста Києва, якій у наступному році виповниться 70 років.

Ігор Петрович поділився спогадами зі школярами про воєнні роки, про роботу гвардійської бригади, які займалися пошуками могил невідомих солдатів та встановленням їхньої особистості, збиранням артефактів, за які отримали подарункові знамена. У 2008 році вони урочисто були передані до шкільного музею, а саме знамена:

  1. Гвардійської Таманської дивізії.
  2. Петроградського Шаулянського полку.
  3. 138 Карпатської дивізії.
  4. 18 армії.
  5. 227 полку оборони Києва.
  6. І-ї штурмової комсомольської бригади.
  7. Польської дивізії Тадеуша Костюшко.
  8. Чехословацької бригади Л. Свободи.

 

 

Від Admin

Залишити відповідь